DESIGN

Dagslys i en mørkere tid

Reklame for Philips Hue

Det har simpelthen været den mest dødsyge sommer i mands og kvindes minde. Jeg har aldrig oplevet så grå, mørk og trist en juli måned – jeg har seriøst haft dage med tændt lys hele dagen – hvor man nærmest ikke har kunne skelne nat fra dag. Men så er det jo heldigt, at jeg kan genskabe dagslys overalt derhjemme. Og som vi bevæger os længere ind i efteråret og vinteren, er det genialt at kunne justere ikke bare lysets styrke, men også lysets temperatur. Der er kæmpe forskel på hvordan vi reagerer på koldt hvidt lys (som er det vi vågner af) og varmt, rødligt lys (som beroliger os).

Philips Hue

Med Philips Hue White Ambiance og Color Ambiance pærer og lamper kan styrke og farvetemperatur indstilles individuelt til alle dagens og aftenens aktiviteter – og jeg har lavet nogle helt simple ”scener” (som det hedder i Hue appen), som følger mig i løbet af dagen. Lad os tage det fra morgen til aften:

Opvågning:

Hvis det er mørkt når man skal op (som jo er døden), kan man indstille Hue til langsomt at fade op fra slukket til hvidt, koldt lys, der stimulerer hjernen til at vågne og blive frisk. Jeg når typisk at vågne sådan inden min alarm ringer – og det er altså betydeligt mere behagelig at vågne af lys end af lyd skulle jeg hilse og sige.

Philips Hue

Arbejde:

Jeg arbejder tit hjemmefra, også om aftenen – og hvis jeg er lidt sløv hjælper det at indstille alle pærer på ”Få ny energi” indstillingen – som er koldt, klart, kraftigt lys. Det simulerer dagslys, selvom solen er væk eller ved at gå ned.

Philips Hue

Aften:

Jeg har generelt svært ved at sove, så det er vigtigt for mig at gøre min hjerne klar til at sove. Jeg har holdt en del oplæg sammen med en søvnekspert hos Hästens, der forklarede mig vigtigheden af rødt (eller varmt) lys om aftenen. Det er åbenbart urinstinkt i os, der tror det er den røde solnedgang – og det gør os klar til at skulle sove. Derfor indstiller jeg alle Hue pærer til meget varmt lys, og derefter igangsætter en timer der automatisk dæmper lyset gradvist over 1 time inden jeg skal i seng. Det fungerer overraskende godt, og jeg har en langt højere kvalitet søvn. Og husk, ingen computer eller mobil ca 45 minutter inden man skal sove – der kan man med fordel bruge sin Google/Siri/Alexa stemme-kommandoer til Philips Hue, så man kan klare alt uden at skulle forstyrres. Sov godt.

Philips Hue

 

Standard

2 thoughts on “Dagslys i en mørkere tid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.