DESIGN

Et sikkert hjem om sommeren

Reklame for Philips Hue

Jeg har haft indbrud fire gange i mit liv. En af gangene var vi selv hjemme, og der stod lige pludselig en mand i gæstesoveværelset, hvor min søster sov. Jeg behøver ikke sige, at det var en rimelig traumatiserende oplevelse. Siden da har jeg oppet mit game på hjemmesikkerhedssiden. Der er bred enighed om at præventive elementer er at foretrække. Hvad nytter en hylende alarm, hvis personen allerede er brudt ind i dit hjem og på vej hjem med arvesølvet (ved ikke, hvad det er for noget sølv alle mennesker åbenbart har, jeg kan personligt sige, at en tyv der leder efter den slags effekter hos mig, bliver slemt skuffet). Netop tyverisikring er særligt relevant netop nu, for udover juletiden er sommeren den periode med flest indbrud.

Hvor de fleste lys-timere er relativt nemme at gennemskue, når de tænder og slukker på det samme tidspunkt hver dag, er det med Hue-appen muligt nemt at efterligne, at nogen faktisk er hjemme. Hos mig har jeg opsat en ”random” tænd- og sluk-funktion i forskellige rum i løbet af aftenen, så det nede fra gaden ligner, at man bevæger sig rundt. Endnu mere genialt er ”TV Mimicking”-funktionen. Det er en gratis udvidelse, der kan downloades, som får dine Hue-pærer til at efterligne et TV, der kører med en masse farver og blink. Man indstiller, hvornår den cirka skal tænde hver aften, og hvor længe den cirka skal køre, og så randomniserer den selv, hvornår og hvor længe ”man ser TV”. Det er genialt!

Har du et hus og udendørslamper, kan du med Hue’s outdoor sensor indstille det til, at lyset først tænder lidt efter, en bevægelse er registeret – både indenfor og udenfor. På den måde ser det ud som om, at nogle inde i huset har hørt en lyd og derfor tænder lamperne. Dét må unægteligt få en potentiel indbrudstyv til lige at genoverveje, om det er dit hus han/hun skal ind i.

Jeg har desuden funktionen ”Ude & Hjemme” slået til. Det gør, at Hue app’en registrerer, når jeg er gået hjemmefra og automatisk slukker alt lys efter mig (godt for miljøet og el-regningen). Men den ved også, når jeg nærmer mig min lejlighed og tænder alt lyset for mig, inden jeg er kommet hjem. Jeg kan se det, når jeg kommer kørende langs Islands Brygge, hvor jeg bor. Cirka 200-300 meter inden jeg når bygningen, dæmper lyset langsomt op både på terrasserne og inde i rummene. Jeg forestiller mig, at det kan give en tyv – der har trodset alle mine andre foranstaltninger – muligheden for at smutte, inden jeg kommer hjem – jeg må ærligt indrømme, at jeg heller vil have stjålet et par ting, end at konfrontere en fremmed person i mit hjem.

Det er også muligt at udvide Philips Hue med en decideret alarm, hvor dør- og vinduessensorer og overvågningskameraer kobles sammen. Jeg har været til en præsentation i Fremtidens Hjem med netop det setup – videoen af dette er at finde på min Instagram Tv-kanal – og jeg skulle hilse og sige, man ikke var I tvivl om, at man var ved at bryde ind i et hus. Det hele bimlede og bamlede og blinkede med rødt lys overalt.

Der er ingen tvivl om, at det gør mig tryg at have Hue installeret. Jeg er sikker på, at det er med til at minimere risikoen for indbrud – både i hverdagen når jeg kommer hjem til et tomt hjem, og når jeg er på ferie og væk i længere perioder.

 

Standard

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.