DESIGN

Er der lys derude?

Reklame for Philips Hue

Philips Hue Outdoor

Det skal jo ikke være nogen hemmelighed, at vi alle er ekstra meget hjemme disse dage – og nu hvor vejret også er begyndt at arte sig, er det nærliggende at få styr på sit udendørsareal – have, terrasse eller altan. Vi er så privilegerede at have en stor overdækket tagterrasse som kan bruges i det meste vejr – også om aftenen. Og her spiller lys en afgørende rolle for brugbarheden.

Desuden er lys i haven eller på altanen enormt hyggeligt året rundt – især de lange vinteraftner skal man ikke længere kigge direkte ud i den sorte intethed, men kan derimod få en hyggelig belysning ind gennem terrassedøre eller vinduer (se billedet hvor vi kun har lyset tændt på terrassen, ser det ikke skønt ud?)

Philips Hue Outdoor

Hvor vi alle kan blive enige om, at det er overskueligt at ”retro-fitte” (altså efterfølgende udskifte) en pære i en almindelig lampe derhjemme med en Philips Hue pære, så man får adgang til alle de mange funktioner, der kommer med et hjem med Philips Hue, så er det for mange en større mundfuld at arbejde med lys udenfor. Man skal have specielle lamper og stik og forlængerledninger, der alle skal opfylde strenge krav til sikkerhed, og især afbrydere og kontakter er en udfordring – de er meget kluntede eller sidder på den anden side af huset – og man har jo lyst til at kunne styre det indefra. Her er Philips Hue genialt, da alle udendørslamper fungerer præcis som dine lamper og pærer indenfor – styres trådløst via app eller fjernbetjening. Det betyder at man bare skal have sat strøm til.

Hvis man gerne vil nemt og hurtigt i gang (og det vil vi jo alle, lad os være ærlige), så vil jeg fremhæve en af mine absolutte yndlingsprodukter – en udendørs lightstrip. Og ja, jeg ved mange automatisk tænker pizzaria og ungkarlehybel når jeg siger ”lightstrip”, men tag mit ord for det – det her er lækkert. De fås i 2 eller 5 meter, og er fremstillet i blød silikone, der gør den kan ”smyge” sig igennem terrassen. Og så giver den det lækreste, helt diffuse lys (naturligvis i alle 16 mio. farver). Den fastgøres nemt med de medfølgende små beslag, men kan også bare ligge – sådan har vi faktisk gjort på terrassen.

Philips Hue Outdoor

Philips Hue Outdoor

Helt lavpraktisk har jeg anskaffet mig 3 lightstrips á 5 meter, og en 5 meter forlængerkabel. Det hele har jeg samlet i en godkendt udendørs strømboks (kostede vist 80.- i byggemarkedet), hvor alle kabler og transformatorer er samlet, så det ser elegant ud. Herfra kører bare én lang ledning til mit udendørsstik på terrassen – og voila, så er der 15 meters lys, der kan styres fuldstændig som alle andre Philips Hue lamper.

Philips Hue Outdoor

Udendørs strømboks til samling af kabler

Hvis man vil opgradere lidt – og det har jeg på tegnebrættet her til foråret, vil jeg sætte spots i de store krukker med træer, så de bliver lyst op. Her kan Lily spotten bruges, den har et lille ”spyd” på, så man bare kan stikke den i jorden. Dette virker naturligvis også i haven når man vil oplyse det store flotte træ. Det giver en helt fabelagtig effekt på både terrasse og i haven. Helt som lightstrips er det super simpelt at sætte til – og kan klares helt selv, uden at skulle have fat på elektriker.

Standard

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.