DESIGN, RESTAURANT

Chokolade fra hele verden

Peter Beier WOC

Jeg blev inviteret til at smage på Peter Beiers nyeste koncept – World Of Chocolate. Jeg er kæmpefan af alle der nørder. Jeg er selv en kæmpe nørd på en masse måder, og synes det er fantastisk når mennesker sætter sig for at komme helt ned i noget og ved ekstremt meget om ét enkelt felt. Det må man sige Peter Beier gør om chokolade. Han har skabt World Of Chocolate – som er os dødeliges mulighed for at erfare på egen krop (og tunge) hvor stor forskel der er på chokolade fra hele verden. I modsætning til hvad jeg (ærligt talt) troede, så der chokolade ikke bare chokolade. Jeg var med på at man skulle undgå det der billige supermarkeds, men at der var så grundlæggende smagsforskel på bønner fra forskellige lande kom virkelig bag på mig.

img_1305

At mit æstetiske øje også bliver forkælet med de smukkeste farver der komplementerer hinanden på en måder jeg aldrig har set før (jeg bruger æskerne til at vurdere hvilke farver jeg kan male min lejlighed i!), gør kun oplevelsen bedre. Inden i er der en smuk lille metalæske, man kan genbruge og få fyldt op igen i Peter Beier butikkerne. Hvert lille stykke vejer 1 gram, og er formet som en rigtig kakaobønne – og består bare af den rene chokolade. Der findes både hvid, lys og mørk – og en 100% chokolade der ikke er tilsat sukker. Den er, hmm, lidt speciel, men det er interessant at smage hvad det rå materiale egentlig er. Jeg er stadig i gang med at finde ud af hvilken jeg bedst kan lide – tror lige nu det er en lys chokolade MEN med lidt mere %chokolade end normalt fra Papua Ny Guinea (som jeg måtte google for at finde ud af hvor ligger og hvordan man staver til). Der er 19 Peter Beier butikker i Danmark, så hvis man vil ind og smage, kan man finde den nærmeste her. God jul <3

img_1313

Standard

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.